fbpx

Enter your keyword

post

7 motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe robotica

7 motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe robotica

În zilele noastre, tot ceea ce facem este influențat de tehnologie.Întrebarea pe care si-o pun mulți părinți este dacă robotica îi poate ajuta pe copii să devină creativi.Pentru a înțelege de ce ar trebui să-ți îndrumi copilul să învețe robotică, este foarte important să înțelegi ce este robotica.

Ce este mai exact robotica? În esență, un robot este un dispozitiv mecanic care poate fi programat pentru a urma un set de instrucțiuni. Robotul are o unitate de procesare, senzori pentru a percepe mediul din jur și motoare pentru a-și deplasa membrele sau roțile. Poate vorbi, să scoată sunete sau să clipească cu lumini și culori ca răspuns la mediu, conform instrucțiunilor. Roboții au nevoie de abilitatea de a urma instrucțiunile programate și nu doar de a fi controlați de la distanță. Robotica este știința care se ocupă cu construirea si programarea roboților.Există diverse motive pentru care ar trebui să faci pasul în a-l determina pe copilul tau să învețe robotica:

1. Cursurile de robotică dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor și totodată dezvoltă creativitatea

Găsirea soluțiilor technice pentru construcția si buna funcționare a roboților, le dezvoltă copiilor creativitatea.Ei își pot dezvolta deasemenea abilitățile de rezolvare a problemelor atunci când se confruntă cu probleme legate de punerea in funcțiune a robotului.

2. Robotica îi învață pe copii concepte de matematică si stiintă

Kiturile de invatare a roboticii conectează conceptele de știință și matematică la lumea reală. Copiii pot vedea diferite teorii științifice la lucru Aceste teorii includ de exemplu utilizarea unei surse de energie pentru functionarea robotului. Copiii pot înțelege, de asemenea, concepte ale fizicii si matematicii precum: distanta,viteza, forța de tractiune, atunci când se joaca cu robotul construit de ei.

3. Robotica este distractivă

Frecventarea cursurilor de robotică  este una dintre cele mai bune modalități de a vă introduce copilul în lumea technologiei la o vârstă fragedă. Copiii vor vedea întotdeauna robotica mai degraba ca pe o activitate interesantă, distractivă,  decât ca pe o activitate educațională.

4. Robotica faciliteaza o introducere în programare

Predarea copiilor de varste fragede subiectul abstract al programării poate fi o adevarata provocare. Robotica face introducerea in programare mai ușor de înțeles pentru micii cursanti.Când copiii programează roboți fizici, le este mai ușor să vadă ce nu funcționează în timp ce învață ce pot și ce nu pot face roboții. Ei învață abilitățile necesare pentru a crea instrucțiuni precise și exacte și se distrează în timp ce învață lecții valoroase.       

5. Înțelegerea roboricii creează încredere în sine

Când un copil află că are capacitatea de a construi dispozitive mecanice extraordinare care pot fi controlate de el însusi, creșterea stimei de sine si automotivarea sunt garantate. 

6. Robotica ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare si lucru in echipă

In cadrul celor mai frecvente cursuri de robotică se lucrează in echipă si astfel, copiii invată să colaboreze între ei, învață unii de la ceilalți. Ascultându-și reciproc ideile si punându-le in practică. ei găsesc soluții technice împreună, pentru rezovarea provocărilor date.  

7. Învățarea roboticii pune bazele unei posibile viitoare cariere a copiilului tău

Roboții sunt viitorul! Copiii care învață robotică de la o vârstă fragedă vor avea o înțelegere clară a modului în care funcționează lumea. Le va fi ușor să supraviețuiască într-o lume în care tehnologia continuă să se schimbe. Robotica oferă copiilor abilitățile tehnice și interpersonale de care vor avea nevoie pentru a influența economia viitoare și pentru a deveni adulți bine informati. Cu educație de înaltă calitate, mentorat și oportunități în această directie, orice copil poate găsi un viitor promițător și de succes în cariera sa.

Te intrebi cine îți poate iniția copilul în lumea fascinantă a roboticii?Contacteaza echipa INVENTICUM , accesând www.inventicum.ro si vei fi îndrumat către cursuri de robotică specicifice vârstei copilului tău.Mentorii Inventicum sunt absolvenți ai facultății de robotică, cu experiență in domeniu si cu o reală pasiune în lucrul cu copiii.

Echipa INVENTICUM

www.inventicum.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.